Kehotyöskentely

Ajallemme on ominaista, että työskentelemme yhä lisääntyvin vaatimuksin älyllisten haasteiden äärellä - toisin sanoen "päämme sisällä". Samaan aikaan, kun tämä kertoo ihmiskunnan huikeasta älyllisestä kehityksestä, se tekee näkyväksi myös sen kuinka helposti toinen puolikkaamme, kehomme unohtuu. Viisaat filosofit ja psykologit toteavatkin, että itse asiassa me emme ole keho ja mieli, joita molempia pitäisi erikseen huoltaa, vaan me olemme kehomieli.

Tämä tarkoittaa, että mielemme systeemit ovat samaa jatkumoa kehomme systeemien kanssa, ja näin ollen ne ovat suorassa ja välittömässä yhteydessä keskenään. Suurin osa meistä ihmisistä intuitiivisesti tietää, että stressin vaikutuksen alla kehossa alkaa tuntumaan monenlaisia kipuja ja vaivoja: ruuansulatus ei toimi, esiintyy unettomuutta tai kohtuutonta uupumusta, päänsäryt ja selän jumitukset vaivaavat, sydän tykyttää. Samoin kehomme ollessa epätasapainotilassa tai sairas, saatamme kokea mielialan laskua, ajattelun kyvyn sumenemista, luovuuden tyrehtymistä tai muita psyykkisiä oireita.

Samoin alamme myös voida pahoin, jos yhteytemme luontoon katkeaa. On olemassa lisääntyvästi tutkimustietoa siitä, kuinka keskeinen tekijä stressinsäätelymme ja hyvinvointimme kannalta luontoympäristömme on. Työskentelyni perustuu ihmiskuvaan, jonka mukaan ihminen on hyvinvoiva voidessaan olla kokonainen, oma todellinen itsensä kaikkine puolineen, yhteydessä itseensä ja samalla luontoon johon hän erottamattomana kuuluu. 

Jooga- ja Terveys-QiGong -harjoitukset soveltuvat erinomaisesti sekä kokonaisvaltaiseksi terveysliikunnaksi että syvyyspsykologisen työskentelyn muodoksi. Lisätietoa palveluistani löydät täältä alta.

Kokeile suihkulähde-nimistä kehomielen tietoisuusharjoitusta! Alla linkki:


Green Care -laatusertifioituihin luontoperustaisiin kehomieliharjoituksiin ja  (työ)hyvinvointipalveluihin voit tutustua täällä: