Symbolin voima 
– matka oman viisauden äärelle

Retriitti 14.-17.9.2023

Jungilais-shamanistinen retriitti vie oman sisäisen voiman ja viisauden äärelle Äkäslompolon Kuerkievarissa (lyhyen ajomatkan päässä Kittilän lentokentältä ja Kolarin juna-asemalta) Lapin ruskan kirkkaissa väreissä. Ohjaajina jungilaiseen työskentelyyn ja meditatiivisiin viisausperinteisiin syventyneet psykologit, psykoterapeutit Nina Pyykkönen ja Ari-Pekka Skarp. 

Symbolityöskentely on yhtä vanhaa kuin ihmiskunta itse. Symboli toimii siltana, jonka kautta ihminen voi tulla yhteyteen syvemmän sisäisyytensä kanssa. Tämä yhteys sisäiseen maailmaan ja sen sisältämiin voimavaroihin on tärkeä polku ihmisenä kasvamisessa ja kypsymisessä.Sekä shamanistinen maailmankuva, että jungilainen käsitys tiedostamattomasta kuvaavat samoja inhimillisiä syvyysulottuvuuksia. Retriitillä käytetään työvälineinä Carl Jungin kuvaamaa aktiivista imaginaatiota ja shamanistisissa perinteissä jo vuosituhansia käytettyä kokemuksellista mielikuvamatkaa. Näiden työskentelymuotojen avulla osallistujat ohjataan sisäisten symbolien äärelle, joiden kautta avautuu luontaisia mahdollisuuksia henkilökohtaiseen kasvuun, omien voimavarojen valjastamiseen ja luontoyhteyden vahvistamiseen. 

Symbolityöskentely perustuu henkilökohtaiseen suoraan kokemukseen, jota elävöitetään myös luovin menetelmin. Osallistujat voivat valita omien mieltymystensä mukaisia luovia työskentelytapoja, kuten kuva, tarina, liike ja musiikki. Retriitillä on työskentelyjaksojen lisäksi myös sopivasti vapaa-aikaa, joka mahdollistaa upeasta luonnosta nauttimisen syksyn parhaaseen ruska-aikaan. Luontoa hyödynnetään myös osana symbolityöskentelyä ja luonnollisesti ohjelmaan kuuluu myös suomalainen rantasauna. Näyttämön upealle retriitille luo Lapin ruska ja Loihtua, jonka miljöö on jo itsessään kuin mielikuvamatka alisen ja ylisen maisemiin. 

Osallistuminen retriitille ei vaadi aiempaa jungilaisen ajattelun tai shamanistisen perinteen opiskelua, mutta retriitti sopii hyvin myös enemmän aihetta tutkineille. Osallistujilta edellytetään avoimuutta ja uteliaisuutta ei-rationaaliselle ja symboliselle; sekä riittävän tasapainoista mieltä. Akuutissa kriisissä olevalle tai vakavista mielenterveyden ongelmista ajankohtaisesti kärsivälle retriitti ei ole oikea-aikainen.

Retriitti alkaa torstai-iltana 14.9. ja jatkuu sunnuntain 17.9. lounaalle saakka. Retriitin ohjelman hinta on 490 e (sis. alv 24%). Majoitus täysihoidolla, joka kattaa koko retriitin, ostetaan erikseen Kuerkievarista hintaan 324 eur / 1hh, 279 eur/ hlö 2 hh.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: nina.pyykkonen(at)elisanet.fi / ap(at)mielenlaboratorio.fi

https://kuerkievari.fi/

Ohjaajista löydät lisätietoa osoitteista:

Nina: www.terra-imaginatio.fi

Ari-Pekka: www.mielenlaboratorio.fi

Kuuntele myös Mielen laboratorio -podcastin jaksot symbolin voimasta ja oman myytin löytämisestä:

https://open.spotify.com/episode/1UELJ4llClmJ1OpTNaM4Pv

https://spotifyanchor-web.app.link/e/t1dzhNX3Sxb