Symbolin voima 
– matka oman viisauden äärelle

Retriitti 13.-16.9.2024

Jungilais-shamanistinen retriitti vie sisäisen voiman ja viisauden äärelle Levin kupeessa, Lapin ruskan kirkkaissa väreissä. Symbolityöskentely on yhtä vanhaa kuin ihmiskunta itse. Symboli toimii siltana, jonka kautta ihminen voi tulla yhteyteen arjen itsekokemustaan laajemman olemassaolon kanssa. Tämä yhteys sisäiseen maailmaan ja sen sisältämiin voimavaroihin on tärkeä polku ihmisenä kasvamisessa ja kypsymisessä. Sekä shamanistinen maailmankuva että jungilainen käsitys tiedostamattomasta kuvaavat samoja syvyysulottuvuuksia. 

Retriitillä käytetään työvälineinä Carl Jungin kuvaamaa aktiivista imaginaatiota ja shamanistisissa perinteissä jo vuosituhansia käytettyä kokemuksellista mielikuvamatkaa. Näiden työskentelymuotojen avulla osallistujat ohjataan symbolikielen äärelle, jonka kautta avautuu luontaisia mahdollisuuksia henkilökohtaiseen kasvuun, omien voimavarojen valjastamiseen ja luontoyhteyden vahvistamiseen. Symbolityöskentely perustuu henkilökohtaiseen suoraan kokemukseen, jota elävöitetään myös luovin menetelmin. Symbolityöskentely ei ole kokemusten psykologisointia tai tulkintaa, vaan yhteyteen ja ymmärrykseen tähtäävää, ihmislajille ominaista toimintaa. 

Osallistujat voivat valita omien mieltymystensä mukaisia luovia työskentelytapoja, kuten kuva, tarina, liike ja musiikki. Retriitillä on työskentelyjaksojen lisäksi myös sopivasti vapaa-aikaa, joka mahdollistaa upeasta luonnosta nauttimisen syksyn parhaaseen ruska-aikaan. Luontoa hyödynnetään myös osana symbolityöskentelyä, ja iltaisin voi nauttia myös saunan lämmöstä ja pulahtaa vaikka vilpoisaan Immeljärveen uimaan. Näyttämön upealle retriitille luovat Lapin ruska ja tunturimaisemat.

Osallistuminen retriitille ei vaadi aiempaa jungilaisen ajattelun tai shamanistisen perinteen opiskelua, mutta retriitti sopii hyvin myös enemmän aihetta tutkineille. Osallistujilta edellytetään avoimuutta ja uteliaisuutta ei-rationaaliselle ja symboliselle, sekä riittävän tasapainoista elämäntilannetta. Akuutissa kriisissä olevalle tai vakavista mielenterveyden ongelmista ajankohtaisesti kärsivälle retriitti ei ole oikea-aikainen.

Retriitti alkaa perjantai-iltana 13.9. ja jatkuu maanantain 16.9. lounaalle saakka. 

Retriitin hinta on 490e (sis. alv 24%) + lounastarjoilut 75e.Majoitus kahden hengen huoneissa ostetaan erikseen Immelmökeiltä, kokonaishinta osallistujamäärästä riippuen 120-150e. Mökeissä on mahdollisuus ruuanlaittoon ja vieressä on Levin kattavat palvelut kauppoineen ja ravintoloineen.

Ohjaajina:

Nina Pyykkönen, erikoispsykologi PsL, psykoterapeutti, jungilainen coach, työnohjaaja, ekoterapeutti, joogaopettaja ja Qigong-ohjaaja

Ari-Pekka Skarp, psykologi, psykoterapeutti, tietokirjailija, mindfulness-kouluttaja, dharmaopettaja, jungilainen coach, joogaopettaja

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

nina.pyykkonen@elisanet.fi / ap@mielenlaboratorio.fi

Kerrothan, haluatko ostaa lounaspaketin, ja mikäli haluat ilmoita erikoisruokavaliosi samalla. Kerro myös, kenen kanssa haluat jakaa huoneen jos osallistut tutun kanssa.

Ohjaajista löydät lisätietoa osoitteista:

Nina: www.terra-imaginatio.fi, www.jungian-coaching.net

Ari-Pekka: www.mielenlaboratorio.fi 

Kuuntele myös Mielen laboratorio -podcastin jakso Symbolin voimasta: https://spotifyanchor-web.app.link/e/t1dzhNX3Sxb