Ullmanilainen uniryhmäretriitti

Unet ovat oikotie tiedostamattomaan.

Ihmisillä on aina ollut syvä kiinnostus unia ja niiden merkityksiä kohtaan, ja unia voi oppia ymmärtämään esimerkiksi erityisissä uniryhmissä. Psykiatrian erikoislääkäri Markku Siivola on suomalainen uniryhmätekniikan uranuurtaja. Tekniikan on kehittänyt 1970-luvulla yhdysvaltalainen Montague Ullman, joka on toiminut myös Markku Siivolan innoittajana.

Mitä uniryhmässä tapahtuu?

Ryhmän jokaisessa kokoontumisessa yksi jäsen kertoo yhden oman unensa. Eläytyvä kuunteleminen on yhtä tärkeää kuin kertominenkin. Vaikka aluksi tuntuu, että tässä käsitellään nyt toisen ihmisen unta, saattaa toisen uni avata työskentelyn edetessä itsessä hyvin syviä ulottuvuuksia.

Uniryhmissä tärkeintä on luottamus ja turvallinen tunnelma. Toisten unia ei kerrota ryhmän ulkopuolella. Uniryhmän jäsenet ovat keskenään tasa-arvoisia, kukaan ei voi olla asiantuntija toisen unelle.

Unta käsitellään tarkkaan määritellyn ja perustellun järjestyksen mukaan. Eri vaiheilla on oma tärkeä merkityksensä unen sanoman ymmärtämisessä. Uniryhmän perusperiaate on, että unen ymmärtäminen ei kuulu vain asiantuntijoille, päinvastoin: "Unet takaisin asiantuntijoilta niille, joille unet todella kuuluvat eli unennäkijälle itselleen. Unet ovat portti johonkin todella valtavaan ja syvään, ne ovat osa kollektiivista alitajuntaa." (Markku Siivola).

Ullmanilainen uniryhmäretriitti toteutetaan to 25.1.-pe 26.1.2024 Ystävyyden Majatalossa, Kruusilassa. Retriitillä työskentelemme kaksi päivää, torstaiaamusta perjantai-iltapäivään intensiivisesti ullmanilaisella uniryhmämenetelmällä.

Hinta

Retriitin hinta on ohjelman osalta 320 e + alv 24% = 396,80 e. Ohjelman hintaan kuuluu 4 x 3 h uniryhmäistunto (kahdessa pienryhmässä) sekä tilavuokrat (kaksi ryhmätilaa).

Yöpymään halukkaille täysihoito sisältää yöpymisen (valinnan mukaan 1 hh tai 2 hh), kaikki ateriat arkisella kotiruualla (myös kasvis- /vegaanivaihtoehto) sekä saunan. Täysihoitomajoituksen hinta koostuu seuraavista (sis. alv) ja se maksetaan paikan päällä suoraan Ystävyyden Majataloon:

yö: 40 euroa per henkilö per yö; ateria: 7 euroa per ateria per henkilö; sauna: 5 euroa per kerta per henkilö; => jos on omat lakanat mukana, niin loppusummasta -5e. Kahvia/teetä ja keksejä/hedelmiä tarjolla ilmaiseksi pitkin päivää.

Työskentelyn luonteen vuoksi osallistujia mahtuu mukaan vain 8 osallistujaa. HUOM! ILMOITTAUTUMINEN ON SITOVA - esteen sattuessa tilalleen voi järjestää toisen osallistujan, mutta maksuvelvollisuus säilyy.

Uniryhmätyöskentely ei sovellu akuutissa kriisissä oleville.

Lisätietoja: nina.pyykkonen@elisanet.fi

Ohjaajat:

Nina Pyykkönen, erikoispsykologi PsL, ryhmä- ja yksilöpsykoterapeutti (Valvira, KELA), työnohjaaja STOry, ekoterapeutti, joogaopettaja, uniryhmäohjaaja

Antti-Jussi Pyykkönen, erikoispsykologi PsT, yksilöpsykoterapeutti (Valvira, KELA), työnohjaaja (STOry), astrovalokuvaaja, uniryhmäohjaaja

Lisätietoja ullmanilaisesta uniryhmämenetelmästä: www.uniryhma.webnode.fi

Ilmoittautuminen sähköisellä lomakkeella:

ILMOITTAUDUN ULLMANILAISEEN UNIRYHMÄRETRIITTIIN 25.-25.1.2024: