Terveys-Qigong

Terveys-Qigong on kokonaisvaltainen kehomieltä hoitava laji, joka pohjautuu perinteisiin, yli 1000 vuotta vanhoihin kiinalaisiin harjoituksiin. Se on yhdistelmä rauhallisia, hitaita ja pehmeitä liikkeitä ja muotoja, joihin liitetään aina hengitys ja mielen tasapaino. Liikkeet sopivat kaikille kunto- ja ikäluokille, ja ne voidaan aina muokata yksilöllisesti sopiviksi. Liikesarjat ovat lyhyitä ja niissä on paljon toistoja, jotta ne on helppo muistaa. 

Terveys-Qigong edistää hapenottokykyä, nivelten liikkuvuutta ja lihasvoimaa. Harjoitus laskee stressitasoa ja aktivoi parasympaattisen hermoston palauttavia ja korjaavia toimintoja. Qigongin terveysvaikutuksista on vahvaa tieteellistä näyttöä.


Qigong-retriitti, kesä 2023

Pe 16.6 - su 18.6.2023


Qigong, eli Elämänvoiman viljely, on mieltä, sielua ja kehoa tasapainottava harjoitusmenetelmä. Hengitys, keskittyminen ja pehmeät liikkeet liikuttavat ja tasapainottavat energiaa eli qitä pitkin energiakanavia kehossa. Qigong aktivoi parasympaattista hermostoamme ja sitä kautta parantaa unen laatua, vähentää stressiä, nostaa energiatasoa, tasapainottaa tunteita, auttaa yhdistämään nykyhetkeen, nopeuttaa paranemisprosesseja ja auttaa ruansulatusta. Nämä ovat vain osa hyödyistä, joita voit saada qigong-harjoituksesta.Tule siis kokeilemaan Qigongia itse! Järjestämme retriitin kesäkuussa Ystävyyden majatalossa Kruusilassa.


Qigong-retriitti on Terveys-qigong -ohjaajien lopputyö Maria Jeskasen järjestämässä ohjaajakoulutuksessa. Kurssiohjelma sisältää meditatiivisia ja dynaamisia harjoituksia, rentoutumista ja ohjattua meditaatiota - siis monipuolista työskentelyä energian kanssa!
Aiempaa kokemusta qigongista ei tarvita, ja retriitti soveltuu kaikenikäisille.Osallistujilta edellytetään hyvää perusmielenterveyttä: akuutissa kriisissä olevalle tai mielenterveyden ongelmista ajankohtaisesti kärsivälle retriitti ei ole oikea-aikainen.

Aloitamme pe-aamuna klo 10.00. Jos sinulla on mahdollisuus, voit tulla jo torstai-iltana, silloin on tilaisuus vapaamuotoiseen yhdessäoloon ja mm. saunomiseen. Retriitti toteutuu, jos ilmoittautujia on vähintään 10. Retriitin ohjelmahinta : 150 euroa + alv 10% = 165 euroa.


Varausmaksu 50 euroa maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä varmistaakseen paikkasi.
Loppusumma maksetaan viimeistään 1.6.2023. Ilmoittautuminen retriitille ja lisätietoja: maria.jeskanen@gmail.com


Maria Jeskanen on ollut Qigong-opettaja 16 vuotta, ja hän on myös kiinalaisen lääketieteen ammatinharjoittaja. www.mariasdao.fi

Sinulla on mahdollisuus majoittua Ystävyyden majatalossa. 

Hinnasto: 40 e / yö
Ateria 7 e / ateria

Majoitus ja ateriat maksetaan suoraan Ystävyyden majatalolle.
Huonevaraukset: info@ystavyydenmajatalo.fi

https://ystavyydenmajatalo.fi/lahestymisohjeet/


Ystävyyden Majatalo
Kalkkilantie 74
25110 Kruusila